Alive!

Alive! - 5 ritmes workshop met Chris Camp

“Do you have the courage to bring forth the treasures that are hidden within you?”
— Elizabeth Gilbert

Wat is het verschil tussen verdoofd door het leven gaan en volledig wakker en aanwezig door het leven gaan?

Vele momenten gaan we verdoofd door het leven. We gebruiken onze automatische piloot doorheen dezelfde bewegingen in ons dagdagelijks leven. Het is een slimme manier om te overleven en de saaie momenten minder bewust mee te maken. We zijn afwezig, we zitten in ons hoofd te denken of we fantaseren een ander bestaan. De momenten waarop we volledig wakker en aanwezig zijn, waarop we ons volledig levend voelen, worden schaarser en schaarser. Volledig aanwezig in elke moment is soms gewoon niet geschikt of niet mogelijk. Door onszelf te verdoven met eten, tv, alcohol, werk of éénder welke andere verslaving zijn we langzaam aan het vergeten hoe we terug levend kunnen worden.

In deze workshop willen we leren op welke verschillende manieren we onszelf terug kunnen wakker schudden, met onze voeten op de grond, onze aandacht in het hier en nu, levend bij dat wat er in ons gebeurt en dat wat er rondom ons gebeurt. Hoe kunnen we de schakelaar in onszelf van uit naar aan zetten? Hoe kunnen we de redenen waarom we de schakelaar op uit zetten wat ruimte geven zodat we minder snel automatisch terug in die zombiestaat terecht komen. “You only live once” is tegenwoordig een vaak gehoorde zin. So let’s practice and make it count!

Deze workshop is open voor beginners en gevorderden. 5 ritmes is een belichaamde beoefening. Dit betekent dat we de woorden achterwege zullen laten en ons lichaam laten praten door beweging.

Locatie: Klooster Menas, Blekkervijverstraat 20, 9880 Sint-Maria-Aalter
Datum & uur: Zondag 19 November, 11u – 18u
Prijs: 60 €, supportcrew 30 €
Info & inschrijving: liesbeth.last@telenet.be – 0486 / 89 26 99

Deze workshop word ook erkend als officiële uren voor de pre-requisites voor de 5 ritmes opleiding.